http://tirnaktedavimerkezi.com/wp-content/uploads/2017/11/1-6.jpg

Lazerle Tırnak Mantarı Tedavisi

Tırnak Mantarı Nedir?

Tırnak mantarı, bir çeşit enfeksiyondur. Bu enfeksiyon, dermatofit denilen bir organizmadan oluşmaktadır. Tırnak mantarı genellikle tırnak yatağında oluşur ve tırnaklara yayılarak çeşitli problemlere neden olur.

Tırnak Mantarı Belirtileri Nelerdir?

Tırnak mantarı belirtileri,
 Tırnaklarda çeşitli şekil bozuklukları
 Tırnak uçlarında tırtık ve pütürlükler
 Tırnak renginde sararma ve ileri seviyelerde de yeşermeler
 Tırnakların kırılması, pul pul ayrılması
 Ayaklarda oluşan tırnak mantarlarında koku problemi
 Tırnak aralarında kir birikmesi gibi belirtilerdir.

Lazer ile Tırnak Mantarı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Söz konusu tedavi, lazer ışınları yardımı ile yapılır. Tırnak kökü ve tırnak üzeri lazer ışınları ile taranır. İşlemde herhangi bir anesteziye ihtiyaç yoktur. İşlemler ortalama 15 dakika sürer. Mantar problemi ve problemin yaşandığı tırnak sayısına göre seans sayısı değişkenlik gösterebilir.

Lazerler Mantarları Nasıl Bir Etki ile Tedavi Eder?

Mantar tedavisinde lazerin etkisi şu şekildedir;
Lazer ışınlarının enerjisinden dolayı belli bir derecede ısısı vardır. Bu ısı enerjisi mantarları ve mantarları oluşturan enfeksiyonel bakterileri kurutma öldürme etkisine sahiptir. Bu ısı enerjisi ile ilk seanslarda mantarlar yok edilir. Mantarlar yok edildikten sonra da tırnak şekli rengi yine lazer tedavisi ile düzeltilir. Bu düzeltme lazerin iyileştirme gücü ile sağlanır. Lazer ile mantarlar önlendikten sonra tırnak uzayarak şekli düzelmeye başlar. Mikrobun tekrarlamaması için önlem almak gerekir.

Lazerin Tırnaklara Bir Zararı Var Mıdır?

Hayır. Bu tedavi yan etkisi olmayan güvenli bir uygulamadır. Lazer tırnaklarda acı ve ağrı yaratmadan sadece mantarları öldürür. Başka bir yan etki veya şekil bozukluğu, iz söz konusu değildir.

Tırnak Mantarı Tedavisi Kaç Seansta Yapılır?

Lazerle tırnak mantarı tedavisi; haftada bir seans olmak üzere toplam 4 seansta yapılmaktadır.

Lazer ile Mantar Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Bu tedavi mantar problemi yaşayan tüm hastalarda uygulanabilir. Fakat her duruma önlem almak amacı ile yine de tedaviye uygun olup olmadığınızı doktoruna danışmanız gerekmektedir.

Lazer ile Tırnak Mantarı Tedavisi Kalıcı Mıdır?

Söz konusu tedavi sonuçları aktif bir mantar problemi yaşanmaz ve önlem alınırsa kalıcıdır.

Tırnak Mantarına Nasıl Önlem Alınabilir?

Tırnak mantarı bir enfeksiyon problemidir. Bu nedenle yapılan tedaviden sonra dikkat edilmesi gereken kurallar doktorunuz tarafından detaylıca bildirilecektir fakat genel kurallar tırnak ve ayak bakımına özen göstermek, çorap tercihi, kalitesi ve günlük çorap temizliği, kişisel temizlik düzenie özen göstermektir. Bunun yanı sıra düzenli pedikür ve özel ayak bakım ürünleri kullanmak mantar önleyici losyonlar sürmek önemlidir.

Lazer ile Tırnak Mantarı Tedavisi Fiyatları Nedir?

Lazer ile tırnak mantarı tedavisi fiyatları, seans sayısına göre değişmektedir. Bu nedenle kontroller ile tedavi planı netleştirilmelidir. Fiyat bilgisi ve randevu için arayarak bilgi edinebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir